Världens bästa fotbollsklubbar

Det finns många fotbollsligor och klubbar i världen. International Federation of Football History & Statistics ranker (IFFHS) varje år världens allra bästa ligor och klubbar. För att kunna få fram de bästa klubbarna räknar IFFHS fram en index. Denna baseras på klubbarnas resultat under en tolvmånadersperiod vad gäller kontinentala, interkontinentala och inhemska matcher, där lag från högt rankade ligor tilldelas högre poäng än de i lägre. År 2013 var det FC Bayern Mϋnchen som utsågs till den bästa klubben i världen. Det var första gången sedan rankningen infördes år 1991 som ett tyskt lag hamnade i topp. 2014 korades istället Real Madrid till vinnare.

Real Madrid toppar ofta dessa typer av listor med sina duktiga och engagerade fotbollsstjärnor. Klubben har genom året haft stora framgångar i både den spanska ligan, La Liga, och i Champions League. Mer om Champions League hittar du på denna sida, där kan du också se aktuella tabeller och speltider.

Real Madrids ärkerival FC Barcelona är även de med och toppar listan över de allra bästa fotbollsklubbarna. Sedan starten 1995 har laget som det enda i Europa medverkat i samtliga årgångar av europeisk cupfotboll. FC Barcelona hamnar dock allt som oftast i Real Madrids skugga, och anses vara det näst bästa laget i Spanien. En annan världsbäst spansk klubb är Atléco Madrid, som är med och utmanar och jagar Real Madrid och FC Barcelona. Chelsea, den Londonbaserade klubben är självklart med och toppar listan väldigt ofta. Chelsea är med och slåss mot Manchester United, Liverpool och Arsenal om herraväldet i den engelska fotbollen.

Varje år sker förändringar inom fotbollsvärlden. De klubbar som är bäst i år kanske inte hamnar med på listan nästa år och så vidare. För att vara bland de allra bästa år efter år kräver viljestyrka, motivation och vilja.

Lista över världens bästa fotbollsklubbar

Real Madrid CF
FC Bayern München
FC Barcelona
Chelsea FC
Atlético Madrid

Listan är uppdaterad 2015

Real Madrid CF

Real Madrid är den spanska huvudstaden Madrids största fotbollsklubb med en snittpublik på ca 70 000 åskådare per hemmamatch. Klubben har vunnit högsta ligan i Spanien, La Liga, 32 gånger sedan klubben bildades 1902. Internationella meriter saknas inte heller, hela 10 Champions League-titlar har det blivit genom åren för Real Madrid.

FC Bayern München

FC Bayern München är ett anrikt lag som bildades år 1900. Till vardags spelar de i Bundesliga, den högsta ligan i Tyskland vars historia sträcker sig tillbaka till 1963. Bayern München gjorde seriedebut 1965 och har sedan dess vunnit Bundesliga 24 gånger. Sammanlagt har de blivit tyska mästare 25 gånger, första gången var 1932 före Bundesligas tid och senast var 2013. De har även haft internationella framgångar och har bland annat vunnit Champions League fem gånger och Europa League en gång. I laget har storspelare som Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Philipp Lahm, Lothar Matthäus och Oliver Kahn spelat.

Följ med i vad som händer i fotbollsvärlden via oddsonline som har info om matcher i de olika ligorna och odds på massor av intressanta matcher.